Back

A Meditációk Világa: 9 fajta meditáció elmélet és gyakorlat

Fedezd fel a hozzád leginkább testhezálló módszert.
Mélyítsd el a meditációs képességed. Fokozatosan ismerjük meg az önmegfigyelés apró részleteit és eljutunk az aktív fókuszállásból a mély, gondolat nélküli létezés állapotába.

Videó lejátszása

Miért meditáljunk?

Megfigyelni kell a gondolatainkat vagy a gondolat-nélküliség a cél? Éljük meg az érzelmeinket vagy engedjük el őket?
A kulcs az, hogy tudjuk mikor mire van szükségünk.

Számtalan céllal lehet meditálni: relaxáció, tudatosság növelése, kiegyensúlyozottság, teljesítmény fokozás, szorongásoldás, gyógyulás, belső béke, új meglátások (insight), túllépés önidentitásunkon (egó) és egység megélése az univerzummal, megvilágosodás, spirituális fejlődés vagy megváltozott tudatállapotok átélése. A kurzus egyik célja, hogy átlásd a meditációs típusok közti különbségeket. Bemutatja a főbb módszereket, mindegyiket gyakorolni is tudod, és így utána eldönthetted, hogy mit válassz az éppen aktuális tudatállapotodnak vagy élethelyzetednek megfelelően.

Miért halljuk sokszor, hogy „nehéz meditálni” vagy, hogy „nincs motivációm”? Segítek, hogy ne így érezd.

A meditáció alapja az önmegfigyelés testi, lelki és tudati szinten, ami az önszabályozáson keresztül elvezet az önmeghaladáshoz. Átlépünk a problémamegoldó módból a létező módba – amit kifejtek a bemutató videóban (Doing mode vs. Being mode). Evolúciós eredmény, hogy problémamegoldó módban kezeljük az élet kihívásait, viszont, ha eluralkodik rajtunk, az felesleges feszültséget szül és elszívja az energiáinkat.

A figyelem segít kilépni a problémamegoldó módból és lehetővé teszi, hogy elfogadd önmagad, ahogy éppen itt és most vagy. A létező módba való átlépés tágítja a tudatunkat: pozitívabbá válnak a gondolataink és új konstruktív megoldások jutnak eszünkbe. Egyensúlyba kerülünk, amitől nő a biztonságérzetünk és az érzelmi állapotunk feletti kontroll. Megáll az agyalás és a szorongás. A meditáción keresztül megnyílunk a változás felé és magasabb perspektívából látunk rá az életünkre.

Tananyag

fisherman 100kb

1. Lecke

Mitől fog jól menni a meditáció?
Helyes hozzáállás, gátló tényezők

Gyakorlat:
Érzékszervekre figyelés

woman website 100kb

2. Lecke

Mi a célunk a meditációval?
Motiváció a rendszerességhez

Gyakorlat: Testpásztázás
Vipassana meditáció

woman-3053489_1920-e1666960846801.jpg

3. Lecke

Hogyan segít a helyes testtartás?
Ülés vagy fekvés?

Gyakorlat:
Mindfulness meditáció

temple web 100kb

4. Lecke

A Mantra meditációk lényege
Kinek való és hogyan végezzük?

Gyakorlat:
A magamhoz illő mantra megtalálása

clouds web 100kb

5. Lecke

Légzésfigyelés
Jelenlét

Gyakorlat: Ősi Anapana meditáció
(a kedvencem)

buddha web 100kb

6. Lecke

Szerető Kedvesség Meditáció:
Feltétel nélküli szeretet

Gyakorlat: Metta
Érdemek felajánlása, önelfogadás

male web 100kb

7. Lecke

Fokuszálás
Figyelmünk megedzése

Gyakorlat: Saját figyelem-edző
meditációs tréningem

medismall1-e1666959560714.jpg

8. Lecke

Guru Jóga Buddhista meditáció
Megnyílás a támogatás felé

Gyakorlat:
16. Karmapa vizualizáció

hd-wallpaper web 100kb

9. Lecke

Samadhi meditáció
Önidentitás meghaladása

Gyakorlat: Nem duális lét,
Tárgy nélküli figyelem

Készen állsz arra, hogy kibontakoztasd a benned rejlő teljes potenciált?

Csatlakozz még ma és lépj egy nagyot az önfelfedezés és a lelki felszabadulás útján.

Az oktatód: Török Péter

Személyes kapcsolat veled

Nem csak az oktatód vagyok, hanem a mentorod is. Ha szeretnéd személyesen vezethetlek téged, miután befejezted a tanfolyamot. Csatlakozhatsz a Facebook közösségemhez és a Budapesti Álom Klubbhoz, ahol tovább folytatjuk a közös felfedezést és fejlődést.

Tapasztalat

15 év nemzetközi tapasztalattal rendelkezem egyéni tanításban, workshopok és elvonulások vezetésében, így egyszerre teszem a saját szívem és szakértelmem is ebbe a tanfolyamba. Képzett pedagógusként és bestseller szerzőként azt szeretném, hogy világszínvonalú tanulási élményben részesülj.

Szakértelem

Több mint 800 dokumentált tudatos álmom volt, valalmint egy olyan meditációt sajátítottam el, amely lehetővé teszi, hogy ébrenlétből közvetlenül lépjek be tudatos álmokba. A gyakorlás iránti elköteleződésem oda vezetett, hogy megkaptam a Tibeti Buddhizmus Álomjóga beavatását és a megtisztelő felhatalmazást a tanításra Chogyal Rinpocse-tól.

Életem nagy részét a keleti filozófiák, a tudatosság és a tudomány közötti bonyolult kapcsolat feltárásának szenteltem. A transzformatív meditációs tapasztalataimtól kezdve a terület vezető szakértőivel való együttműködésig, a tudomány és a spiritualitás világát összekötő felismerések szövevényét állítottam össze.

Utazzunk együtt a tudatosság magasságaiba és az létezés csodáiba.

Course Reviews

A wonderful course.. the selection of content... the clarity of thoughts.. the presentation technique... the connection to the topic...& everything related possible... is excellent. Thanks for creating such a great course...

Rakesh Tyagi

Wow, this course was by far the best course I've had to this date! It's super informative & inspiring, and I'm eager to share all my learnings with friends & loved ones who need to hear these things. The course ties together science and spirituality in a very thought out way, and it's very easy and interesting to follow along. I feel like it's taken all my learnings from several years of research & curiosity, and put it into one clear video to help organize all my scattered thoughts. I will next take his course on Lucid dreaming.

Cassie

This was an amazing course helping me to connect the dots between quantum physics, spirituality, and consciousness. This was just my introduction to quantum physics and I'm going to dive even deeper with other content such as this! I will definitely check out your lucid dreaming course as well because I've been very interested in lucid dreaming as well.

Marcus

A Meditációs Kurzus

Indulj el a magasabb tudatosság felé vezető utadra. Kattints a gombra és tanuld meg, hogyan meditálj hatékonyan.

Gyakran ismételt kérdések

Attól függ, hogy éppen mennyire csaponganak a gondolataim. Ha nagyon, akkor intenzíven fókuszálok egy testérzetre vagy a légzésemre rövid szakaszokban. Ha közepesen, akkor testérzeteket és érzékszerveimet pásztázom a figyelmemmel. Ha kicsit, akkor pedig csak a legzésemet figyelem és próbálok jelen lenni a kilégzéseket követő apró szünetben, amiben a minden cselekvést nékülöző spontán létezés élményét élhetjük át.

“A tudatos jelenlét
olyan tudatosság, mely úgy jön létre, hogy
a figyelmünket szándékosan és ítélkezésmentesen
a jelen pillanatra irányítjuk.”

Jon Kabat-Zinn – A Mindfulness Alapú Stresszcsökkentés és a Mindfulness Alapú Kognitív Viselkedés Terápia kidolgozója